Vladimira Nazora 62, 35425 Davor

035/347-087

KONTAKT

REGIONALNI VODOVOD DAVOR-NOVA GRADIŠKA  © 2013 | Sva prava pridržana

„VODOVOD“ DAVOR - VODA KOJA ŽIVOT ZNAČI ZA 50.000 STANOVNIKA

DAVOR, 18. studeni 2010. - Osnovna djelatnost „Vodovoda“ Davor u 2010. godini bila je izgradnja regionalnog vodovoda Davor – Nova Gradiška, jednog od dva velika vodoopskrbna projekta u Brodsko-posavskoj županiji, s kojim se rješava opskrba pitkom vodom u zapadnom dijelu županije za 50.000 stanovnika. Projekt financira Svjetska banka, a radovi

 

i projektiranja se, kako doznajemo od Mateja Severovića, direktora Vodovoda Davor, odvijaju prema planu Svjetske banke. -Završen je magistralni cjevovod Davor - Oštri Vrh i očekuje se uporabna dozvola, ugovoreni su i Izvode se radovi na izvođenju cjevovoda od Bilog Briga do Adžamovaca i cjevovoda Štivica - Komarnica - Magić Mala. Do ljeta 2011. Godine biti će završeni i vodovod pušten u rad. Ove smo godine spojili Novu Kapelu sa vodovodom koji dolazi sa brodske strane i time dali mogućnost domaćinstvima u tom dijelu novokapelačke općine da se priključuju na vodovod. Obavljaju se i priprema za izgradnju spremnika za vodu u Oštrom Vrhu – kaže Matej Severović.

 

Podsjetimo da su u Batrini 29. srpnja 2010. godine prigodno započeli radovi na izgradnji magistralnog cjevovoda Štivica – Komarnica - Magić Mala – Batrina, veoma značajnog za stanovništvo u tom dijelu Posavine. U nazočnosti općinskih načelnika iz zapadnog dijela Brodsko-posavske županije, predsjednika županijske Skupštine Zdravka Sočkovića i zamjenika župana Davora Vlaovića, radove je prigodno otvorio Zdravko Krmek, državni tajnik u Ministarstvu regionalnog razvoja.  

 

Zahvaljujući svima onima koji su započeli ovu aktivnost, a tu moram apostrofirati načelnike svih općina koje se nalaze u projektu Regionalni vodovod Davor – Nova Gradiška, prije godinu dana smo započeli radove na ovom projektu. Plan je do sada u cijelosti realiziran. Po planu za period 2008. – 2011. godine sva naselja na ovom području imati će mogućnost dobiti pitku vodu, a to znači da će se izgraditi glavni magistralni vodovi. Međutim, ostaje izgradnja lokalne mreže – kazao je tom prilikom Zdravko Krmek.